HET SAMENBRENGEN VAN VERSCHILLENDE
DIAGNOSTISCHE- EN THERAPEUTISCHE SYSTEMEN

Naast een kinesitherapeutische-, natuurgeneeskundige- en osteopatische achtergrond, is iedereen in de praktijk geschoold in het gebruik en analyseren via spiertesten (manual muscle testing), het gebruik van Neuro-Structurele-Integratie (NST) technieken en orthomoleculaire kennis.OSTEOPATHIE


 

De osteopathie vindt zijn oorsprong in de 19de eeuw en is ontwikkeld door de Amerikaanse arts Andrew T. Still (1828-1917). Hij combineerde zijn medische kennis met eigen, nieuwe inzichten.

Zo kwam hij tot het inzicht dat alle lichaamsweefsels een zekere mate van beweeglijkheid behoren te vertonen en dat verlies van deze beweeglijkheid een nadelige invloed heeft op de gezondheid. Hij ontwikkelde een manier om met zijn handen weefsels met verminderde beweeglijkheid in het lichaam te kunnen opsporen.

Met speciale handelingen herstelde hij de beweeglijkheid, om zo een genezend effect op het lichaam uit te oefenen.

 

 

 

Chronische rug- of nekpijn, uitstralende pijn in arm of been, migraine, whiplash, slechte darmwerking, buikpijn, sinusitis, …  

In sommige gevallen zijn er middelen waarmee de pijn kan worden bestreden, maar vaak kunnen die de oorzaak niet wegnemen, waardoor de klacht steeds terugkomt. In zo’n geval kan een osteopaat worden geraadpleegd.

Een osteopaat is opgeleid om op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht die bijvoorbeeld bij chronische rugpijn soms wel eens kan liggen in gewrichten, spieren, organen of andere structuren, die verminderde mobiliteit vertonen en waar de patiënt geen weet van heeft.

 

 

Hij onderzoekt niet alleen de regio waar de klacht optreedt, maar het hele lichaam en gaat daar aan het werk waar hij de oorzaak aantreft. Klachten zoals hoofdpijn kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Een nekwervel die een halszenuw irriteert, een overbelaste lever door verkeerde voeding, enz.

Osteopathie is een manuele geneeskunde, dat wil zeggen dat een osteopaat bij de behandeling alleen zijn handen gebruikt. Apparaten of medicijnen komen niet aan te pas. De behandeling stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam. En dat werkt vaak verassend? Zo leert de praktijk.

 


 

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van klachten waarmee u bij ons terecht kan. Indien u echter vragen heeft over bepaalde klachten of aandoeningen, of staan u problemen niet hieronder, kunt u steeds vrijblijvend bij ons terecht. Indien wij u niet van dienst kunnen zijn verwijzen wij u graag door voor nader medisch onderzoek.

Bij Volwassenen

 • Pijn en/of stijfheid in de rug, nek, schouder, heup en ledematen
 • Uitstralende pijn en tintelingen
 • Bekken instabiliteit
 • Sportblessures, verstuikingen enz.
 • Ribproblemen en ademhalingsbeperkingen
 • Whiplash syndroom en andere posttraumatische klachten
 • Verschillende hoofdpijnen (onder andere migraine, spanningshoofdpijn, duizeligheid, sinusitis)
 • Maag- en/of darmklachten (zuurbranden, maagpijn, obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel in de buik), algemene of vage abdominale klachten
 • Vermoeidheidsverschijnselen, concentratie problemen, symptomen van burn-out.
 • Bekken en rugklachten bij zwangere vrouwen
 • Een verscheidenheid aan klachten die gewoonlijk betiteld worden met: “ daar moet u mee leren leven.

Bij Baby’s en kinderen

 • Osteopathie is aan te raden als check-up  voor pasgeborenen in de eerste, derde, zesde en twaalfde maand, om de beweeglijkheid van  alles na te gaan. Huilbaby’s, reflux problemen, darm- en buikklachten
 • Baby’s met KISS syndroom
 • Kinderen met onregelmatige schedeltjes als gevolg van moeizame bevallingen
 • Onrustige kinderen, concentratieproblemen, leerachterstand, motorische achterstand, sensorische achterstand.
 • Klachten na doorgemaakte blessures, valpartijen, hevige ziektes of medische ingrepen
 • Terugkerende oorontstekingen, vage buikklachten, bedplassen, moeilijk slapen, …

 

Indien u vragen heeft over wat u gelezen heeft of u weet niet zeker dat osteopathie misschien iets aan u klachten kan doen neem gerust contact op: 011-812075 (8-20u. op ma., di. en do.)

 

KINESITHERAPIE

De kinesitherapeutische hulpverlening richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van de lichaamsbewegingen d.m.v. enerzijds manuele behandelingen en anderzijds individuele oefentherapie.  Om herval te voorkomen en de hoeveelheid behandelingen tot het minimale te beperken zal indien nodig een oefenreeks aangeleerd worden die ook thuis uitgevoerd kan worden. In samenspraak met de patiënt en eventuele andere hulpverleners (bv. osteopaat) kan zo een optimaal herstel bekomen worden.

ILSE DRENTH

Ik ben in 2016 afgestudeerd als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als specialisatie musculoskeletale revalidatie, optie sportrevalidatie. Deze doorgroei was logisch, gezien de van jongs af aan groeiende interesse in sport en bewegen. Dit werd steeds specifieker en na jaren zelf op competitie niveau getennist te hebben ben ik toen ik 15 was begonnen als deeltijdse tennistrainer. Daarnaast zag ik de passie van mijn vader voor zijn beroep als osteopaat en de voldoening voor het helpen van zovele mensen. De interesse in sport, revalidatie en de wil om mensen te helpen zorgde ervoor dat ik mijn studie met veel plezier en succes heb kunnen afronden.

Na mijn vijfjarige opleiding tot kinesitherapeut heb ik de cursus NST en kinesiotaping gevolgd waarna ik de basiscursus Applied Kinesiology heb afgerond. Begin 2019 voltooide ik de volledige cursus van manuele lymfedrainage volgens Vodder, om zo over een breder spectrum van behandelingstechnieken te beschikken. Na de nodige ervaring opgedaan te hebben in de praktijk, vond ik dat de tijd rijp was om een mijn kennis nog te verruimen en ben ik in september 2019 gestart aan de vijfjarige opleiding osteopathie. De komende jaren zal naast korte bijscholingen mijn focus dus vooral liggen op het verruimen van mijn kennis d.m.v. osteopathie.